Svet espressa

Svet espressaObjavte bohatší svet espressa
Ak radi pijete špeciality z espressa vo vašej obľúbenej kaviarni, budete zbožňovať kávovar na výrobu originálneho espressa Philips Saeco. Naša technológia prípravy kávy priamo z kávových zŕn prinesie jedinečný zážitok pravého talianskeho espressa priamo do vašej domácnosti. Tieto kávovary rozomelú a spracujú celé čerstvé kávové zrná, takže každý kúsok chuti prechádza priamo zo zŕn až do šálky. Vďaka prispôsobeniu každého jedného detailu vašej osobnej chuti sa vaša každodenná šálka kávy stane osobným zážitkom pre vaše zmysly. Od klasického espressa až po krémové cappuccino a latte macchiato, ktorúkoľvek špecialitu si vyberiete, zakaždým pocítite nezameniteľnú chuť čerstvých kávových zŕn. Ich fantastickej chuti sa nič nevyrovná.

Tradičné nápoje s espressom

Precvičte svoje zmysly pri espresse
Zapnite svoj kávovar s prípravou kávy priamo z kávových zŕn a pripravte sa na zmyslové dobrodružstvo!
Počujte
Počujte
Pozrite si
Pozrite si
Zacíťte
Zacíťte
Dotyk
Dotyk
Ochutnajte
Ochutnajte

Všetko sa začína kávovým zrnkom
Podľa legendy bolo kúzlo kávových zŕn objavené náhodou v starovekej Etiópii, keď si pastier kôz všimol, že jeho kozy boli neobyčajne živé po tom, ako požuli plody istého stromu. Odvtedy umenie prípravy výrazne pokročilo!

  • Dva typy zŕn

  • Zber

  • Praženie

  • Mixovanie

  • Príprava

Dva typy zŕn - Arabica a robustaArabica a robusta
Existujú dva hlavné druhy kávových zŕn: arabica a robusta. Kávové zrná arabica majú jemnú a hlbokú vôňu, čím dokážu vytvoriť nezameniteľný zážitok z espressa. Kávovníky arabica rastú vo výške 900 až 2 000 metrov nad morom a potrebujú teploty od 15 do 24 °C. Robusta rastie nižšie (200 až 600 metrov) a obľubuje teplejšie prostredie – od 24 do 29 °C. Zrná kávovníka robusta obsahujú asi dvakrát viac kofeínu a pripravuje sa z nich silné espresso s horkou chuťou.
Základom kvality je ručný zberZákladom kvality je ručný zber
Spomedzi všetkých rozličných spôsobov zberu kávových zŕn môže iba ručný zber zabezpečiť tú najvyššiu kvalitu. Keďže kávovníky dokážu zakvitnúť až osemkrát ročne, často sa na nich naraz nachádzajú zrelé aj nezrelé plody. Ručný zber zabezpečí, že sa do vašej šálky dostane káva iba zo zrelých zŕn.
Praženie do chutiPraženie do chuti
Ihneď po zbere sa zrná vyberú z plodov a prepravia do pražiarní v jutových vreciach (juta ich chráni pred vlhkosťou). Zrná sa pražia pri teplote 200 až 240 °C, vďaka čomu získajú svoju známu farbu. Teplota rozhoduje o konečnom odtieni zŕn, ako aj o ich jedinečnej aróme.
Miešanie odborníkmiMiešanie odborníkmi
Proces miešania predstavuje kombinovanie rôznych typov zŕn tak, aby sa dosiahla harmonická chuť. Vďaka nespočetnému množstvu druhov pražených zŕn je počet potenciálnych zmesí nekonečný. Na správne zmiešanie jednotlivých druhov zŕn treba roky praxe a veľkú dávku nadania.
Príprava pre fajnšmekrovPríprava pre fajnšmekrov
Po rozbalení kávových zŕn môže začať príprava kávy. A tu vstupuje do hry váš kávovar Philips Saeco na prípravu espressa s technológiou prípravy kávy priamo z kávových zŕn. Rozomelie čerstvé zrná, zahreje vodu na teplotu približne 90 °C a vďaka čerpadlu s tlakom 15 barov ju pod vysokým tlakom preženie cez presne to správne množstvo pomletej kávy. Výsledkom je espreso hodné labužníka, s plnou, bohatou a intenzívnou chuťou - chránenou lahodnou orieškovo-hnedou krémovou vrstvou.


Recepty s espressom
Pravé espresso otvára nový svet kulinárskych možností.
  • Detský punč

  • Detské latte

  • Zelené prekvapenie

  • Medové týždne

  • Nekonečná láska

  • Ženích

  • Mamaccino

  • Nevesta

Detský punčPrísady:
200 ml mlieka a mliečnej peny, čerstvo pripravené pomocou vášho kávovaru Philips Saeco
1 čajová lyžička jahodového sirupu
1 čajová lyžička kakaa
1 kopček vanilkovej zmrzliny

Príprava:
Jahodový sirup nalejte do pohára, speňte mlieko a spolu s kakaom ho pridajte do sirupu. Ak chcete, môžete tento nápoj ozdobiť kopčekom vanilkovej zmrzliny. Deti tento párty nápoj obľubujú horúci aj studený.
Detské lattePrísady:
200 ml mlieka a mliečnej peny, čerstvo pripravené pomocou vášho kávovaru Philips Saeco
½ čajová lyžička hnedého cukru
1 čajová lyžička sekaných mandlí
1 cl mandľového sirupu

Príprava:
Vložte cukor, nasekané mandle a mandľový sirup do pohára a zamiešajte lyžicou. Speňte mlieko a nalejte ho do pohára. Opatrne navrstvite zmes s mandľovým sirupom na mliečnu penu - a potešte svoje deti sladkou bezkofeínovou verziou tejto mliečnej kávovej klasiky.
Zelené prekvapeniePrísady:
1 espresso, čerstvo pripravené pomocou vášho kávovaru Philips Saeco
Drvený ľad
2 cl mätového sirupu

Príprava:
Drvený ľad vložte do malého pohára, pridajte mätový sirup a zmes dolejte espressom. Túto trojvrstvovú nádheru môžete vypiť na jeden dúšok.
Medové týždnePrísady:
250 cl studenej kávy, čerstvo pripravenej pomocou vášho kávovaru Philips Saeco
2 kopčeky vanilkovej zmrzliny
1,5 cl vyšľahanej smotany
2 cl pomarančového likéru
2 cl pomarančovej šťavy
½ vrecúška vanilkového cukru
2 polievkové lyžice smotany
8 cl likéru Baileys
1 cl sirupu z lieskových orieškov

Príprava:
Vanilkovú zmrzlinu vložte do pohára. Pridajte pomarančový likér, pomarančovú šťavu, smotanu a vanilkový cukor. Potom zmes zalejte studenou kávou a likérom Baileys. Dochuťte sirupom z lieskových orieškov. Mňam!
Nekonečná láskaPrísady:
1 latte macchiato, čerstvo pripravené pomocou vášho kávovaru Philips Saeco
5 cl vaječného likéru
Mliečna pena


Príprava:
Pomocou obrátenej lyžice nalejte vaječný likér do kávy latte macchiato tak, aby ste neporušili mliečnu penu. Práve ste vytvorili vizuálne úchvatnú kávovú špecialitu so štyrmi chutnými vrstvami.
ŽeníchPrísady:
1 šálka studenej kávy, čerstvo pripravenej pomocou vášho kávovaru Philips Saeco
2cl kávového likéru Crème de Cafè
2cl koňaku
1 čajová lyžička cukru
200 ml drveného ľadu

Príprava:
Drvený ľad vložte do šejkra a pridajte kávový likér a cukor. Šejker zatvorte a pretrepte. Zmes nalejte do pohára na martini a zalejte ju studenou kávou. Váš štýlový svadobný životabudič je pripravený na podávanie.
MamaccinoPrísady:
1 espresso, čerstvo pripravené pomocou vášho kávovaru Philips Saeco
1 štipka škorice
1 štipka muškátového orieška
Mliečna pena
100 cl horúceho mlieka

Príprava:
Cappuccino s korenistým prekvapením! Kakao vložte do pohára. Pridajte škoricu, muškátový oriešok a čerstvo pripravené espresso. Nalejte mlieko a navrch lyžicou pridajte penu. Dobrú chuť.
NevestaPrísady:
4 cl silnej kávy, čerstvo pripravenej pomocou vášho kávovaru Philips Saeco
2 cl Cointreau
1,5 cl vyšľahanej smotany
1 kopček vanilkovej zmrzliny
Ozdobná čokoládová posýpka
1 plátok citrónu

Príprava:
Tento pôvabný nápoj by sa mal podávať v kokteilovom pohári s cukrovým lemom. Okraj pohára najskôr navlhčite plátkom citróna, aby sa k nemu cukor prichytil. V šejkri zmiešajte všetky prísady okrem zmrzliny. Zmrzlinu vložte do pohára a zalejte ju pripravenou zmesou. Nápoj ozdobte čokoládovou posýpkou a už môžete podávať túto rafinovanú svadobnú maškrtu.